Wil je graag au pair in België worden?

Je bent tussen 18 en 26 jaar en wenst graag een jaar in een Belgisch gastgezin te verblijven.
Je ziet ernaar uit een verrijkende culturele uitwisseling te beleven en tegelijkertijd ook je talenkennis te verbeteren. Je bent bereid in de zorg voor de kinderen van je gastgezin deel te nemen en een aantal licht huishoudelijke taken op te nemen.

Registration as an au pair

AU PAIR Belgium biedt je de mogelijkheid om als au pair een andere cultuur te ontdekken terwijl je bij een geschikt gastgezin inwoont.

Je bent gemotiveerd en staat open voor een andere cultuur?

AU PAIR Belgium is een au pair plaatsingsagentschap dat reeds vele jaren actief is in de selectie, rekrutering en plaatsing van au pairs  in België. Onze missie is om voor elke au pair een gastgezin te vinden dat aan zijn of haar wensen voldoet.
We streven ernaar je verblijf cultureel zo verrijkend mogelijk te maken en organiseren ondermeer events waar je ook andere au pairs kan ontmoeten.

Hoe word ik au pair?

De eerste stap is om ons aanvraagformulier in te vullen, enkele documenten te verzamelen (bijvoorbeeld je paspoort, kopie van je hoogste diploma en een attest van goed gedrag) en ons een motivatiebrief te bezorgen. Vervolgens organiseren we een interview met jou om kennis te maken en jouw motivatie om au pair te worden, goed te begrijpen. We bezorgen je tevens alle informatie over het au pair programma.
Indien je aan alle voorwaarden voldoet, gaat AU PAIR Belgium voor jou op zoek naar een leuk gastgezin. Je krijgt de kans om met het gastgezin in contact te treden en voldoende tijd om te beslissen of je graag bij dit gezin au pair wil zijn.
Als we je gastgezin gevonden hebben, start AU PAIR Belgium de administratieve procedure op en zorgen we ervoor dat je volledig wettig in het gastgezin als au pair kan verblijven.

Welke taken heeft een au pair ?

De au pair zorgt vooral voor de kinderen en kan tevens een licht huishoudelijke taken op zich nemen.
Bijvoorbeeld: de kinderen brengen naar en ophalen van school of de kribbe, lunchbox klaarmaken, helpen de kinderen te wassen en zich aan te kleden, s’avonds babysitten, de kinderkamer opruimen, kinderbedjes opmaken, de tafel zetten, de vaatwasmachine ledigen, een beetje strijken, de keukenvloer dweilen na het koken, helpen bij het koken, dagelijkse boodschappen doen, …
De au pair kan ook andere licht huishoudelijke taken opnemen zoals overeengekomen met haar gastgezin.
Ze kan niet meer dan 4 uur per dag en 20 uur per week werken.