Joomfish System Plugin not enabled
Home Onze diensten Selectie, screening en plaatsing

Selectie, screening en plaatsing

1.   Kennismaking

Teneinde kennis te maken met onze au pair plaatsingsdiensten maken we graag een afspraak en komen wij tot bij u tijdens of na de kantooruren (zoals u het best uitkomt). Tijdens deze kennismaking bespreken we in detail uw verwachtingen betreffende uw toekomstige au pair, tonen we u enkele voorbeelden van dossiers van kandidaat au pairs en geven we u de nodige informatie betreffende de selectie- en de plaatsingsprocedure. Teneinde uw verwachtingen betreffende uw toekomstige au pair op een gerichte en doeltreffende manier in kaart te kunnen brengen, vullen we samen een vragenlijst of application form in. Indien u dit wenst, kan u deze vragenlijst ook online invullen en aan ons bezorgen.

SCHRIJF U ONLINE IN

Deze kennismaking neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. We geven er de voorkeur aan indien mogelijk beide ouders van het gastgezin te ontmoeten.

2.   Selectie en screening

Indien u na deze kennismaking beslist om met ons samen te werken voor de selectie en de plaatsing van een au pair in uw gezin, starten wij de zoektocht naar een geschikte au pair. Binnen de 3 werkdagen na uw beslissing om samen te werken, stellen we u minstens vijf kandidaten voor die beantwoorden aan uw verwachtingen.

Alle kandidaat au pairs werden door ons op voorhand nauwkeurig geselecteerd en gescreend. Ook onze lokale agenten en erkende internationale en nationale organisaties et partners staan ons hierin bij. 

Wij bezorgen u over elke kandidaat een uitgebreide informatiebundel en een aantal foto’s. Deze informatiebundel omvat ondermeer een gedetailleerde vragenlijst die de au pair heeft ingevuld, een motivatiebrief en minstens twee referentiebrieven. Ook de talenkennis van de au pairs wordt grondig getest.

Wij verstrekken u de contactgegevens van alle kandidaten die wij aan u voorstellen zodat u de gelegenheid heeft om uw favoriete kandidaten te contacteren alvorens een definitieve keuze tussen de voorgestelde kandidaten te maken. Zodra uw keuze van kandidaat vaststaat, starten we de plaatsingsprocedure.

 

3.   Plaatsing

Wij adviseren u en zorgen ervoor dat de plaatsingsprocedure glashelder wordt. Wij maken het aanvraagdossier met alle benodigde documenten samen met u op en dienen het vervolgens bij de bevoegde overheid in. Wij volgen de goede afwikkeling van uw dossier op en doen al het mogelijke om de au pair zo snel mogelijk in uw gezin te laten toekomen. Onze lokale partners helpen tevens de au pairs bij het verzamelen van de nodige documenten. Op die manier verloopt de procedure vlot en snel.

Gedurende de ganse selectie- en plaatsingsprocedure assisteren we u en bezorgen we alle nuttige informatie. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken. 

Na de aankomst van de au pair staan we uw gezin bij en geven we u tips om de integratie van de au pair vlot te laten verlopen. Wij organiseren bijvoorbeeld events of bijeenkomsten voor au pairs waar ze elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Indien er een meningsverschil of een ander probleem zou rijzen, komen we graag tussen als bemiddelaar voor het gastgezin en de au pair en zoeken we samen met u naar een oplossing.